14 iunie 2024

9 detalii șocante despre Wallis Simpson și rege

În istoria regală a Marii Britanii, povestea lui Wallis Simpson și a regelui Edward al VIII-lea a fost una dintre cele mai controversate și scandaloase episoade. Relația lor a dus la o criză în monarhie și la abdicarea lui Edward, evenimente care au uimit lumea la vremea respectivă. În acest articol, vom explora 9 detalii șocante despre Wallis Simpson și regele Edward al VIII-lea, care au captivat atenția și imaginația publicului.

1. Wallis Simpson era o femeie divorțată de două ori

Unul dintre cele mai mari șocuri ale relației dintre Wallis Simpson și regele Edward al VIII-lea a fost statutul său marital. Wallis a fost căsătorită și divorțată de două ori înainte de a-l întâlni pe rege. La acea vreme, Biserica Anglicană și legea britanică nu permiteau ca un monarh să se căsătorească cu o femeie divorțată care avea încă un soț în viață. Acest lucru a dus la o criză constituțională majoră.

2. Edward a renunțat la tron pentru a se căsători cu Wallis

Una dintre cele mai șocante decizii regale din istorie a fost abdicarea lui Edward al VIII-lea din 1936. El a renunțat la tronul britanic pentru a putea să se căsătorească cu Wallis Simpson. A fost prima și singura abdicare a unui monarh britanic din motive de dragoste personală.

3. Frații lui Edward au fost împotriva relației

Familia regală britanică, inclusiv frații lui Edward, au fost ferm împotriva relației sale cu Wallis Simpson. Ei considerau că această căsătorie ar fi inacceptabilă și ar putea submina instituția monarhiei. Cu toate acestea, Edward a rămas hotărât să-și urmeze inima.

4. Exilul lui Edward și Wallis

După abdicare, Edward și Wallis au primit titlurile de Duce și Ducesă de Windsor și au trăit în exil în Franța. Ei au fost izolați de familia regală britanică și de viața oficială, iar relația lor a fost întotdeauna privită cu suspiciune.

5. Simpatii naziste

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Edward și Wallis au petrecut timp în Spania, unde au dezvoltat relații controversate cu oficialii naziști. Aceasta a alimentat speculațiile că ar fi fost simpatizanți ai regimului nazist, deși adevărul exact rămâne un subiect de dezbatere.

6. Wallis a renunțat la un titlu regal

Deși a devenit Ducesă de Windsor după căsătoria cu Edward, Wallis a renunțat la titlul de „Alteță Regală” și nu a fost niciodată oficial recunoscută ca „Majestate”. Acest lucru a fost considerat o lovitură la adresa mândriei și prestigiului regalei familii britanice.

7. Căsătoria lor a fost una controversată

Căsătoria lui Edward și Wallis a fost marcată de controverse. În primul rând, ei au fost căsătoriți într-o ceremonie discretă la Château de Candé din Franța, care nu a fost recunoscută oficial de Biserica Anglicană sau de guvernul britanic. În al doilea rând, ei au fost interziși să se întoarcă în Marea Britanie pentru a-și petrece luna de miere și au călătorit în jurul lumii în căutarea unei țări care să-i accepte.

8. Moartea misterioasă a lui Edward

Moartea lui Edward al VIII-lea în 1972 a fost învăluită în mister și teorii ale conspirației. Mulți au speculat că ar fi fost asasinat de serviciile secrete britanice din cauza temerilor că ar putea dezvălui secrete compromițătoare legate de timpul său petrecut în Spania în timpul războiului. Cu toate acestea, cauza oficială a morții a fost un cancer la gât.

9. Wallis a supraviețuit mult timp lui Edward

După moartea lui Edward, Wallis a trăit încă 14 ani și a fost cunoscută sub numele de Ducesa văduvă de Windsor. Ea a continuat să trăiască în Franța și să se implice în activități de caritate. După moartea sa în 1986, Wallis a fost înmormântată alături de soțul ei în Windsor, la castelul pe care l-au părăsit cu mai bine de patru decenii înainte.

Aceste detalii șocante din viața lui Wallis Simpson și a regelui Edward al VIII-lea au captivat și intrigat lumea timp de mulți ani. Relația lor controversată și abdicarea lui Edward au rămas subiecte de dezbatere și studiu în istorie și istoriografia regală britanică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *